WEEE

TC Direct kan uw oude elektrische apparatuur recyclen voor u.
Als u een nieuw product koopt, recyclen wij het oude product gratis voor u.

Waarom recyclen?
Ongewenste elektrische apparatuur is het snelst groeiende type afval in Nederland.

Veel elektrische apparaten kunnen worden gerepareerd of gerecycled. Hiermee beschermen we natuurlijke hulpbronnen en het milieu. Als we niet recyclen, zal elektrische apparatuur eindigen op stortplaatsen waar gevaarlijke stoffen lekken die bodem- en waterverontreiniging veroorzaken wat erg nadelige gevolgen heeft voor dieren en ook de menselijke gezondheid.

Wij willen u hierbij helpen.
We zijn blij om onze klanten de kans te bieden om hun oude elektrische apparaten te laten recyclen.

Alle geretourneerde artikelen zamelen wij gescheiden in. Zij zullen dan periodiek opgehaald worden door een gecertificeerd afvalrecycling bedrijf dat het afval volgens verplichte richtlijnen zal verwerken en hiervoor een certificaat afgeeft.

Om u eraan te herinneren dat oude elektrische apparatuur kan worden gerecycled, zijn de producten gemarkeerd met een doorgestreepte afvalcontainer. Gelieve geen elektrische apparatuur met dit symbool te deponeren in uw eigen containers als u zelf niet recycled.

Als u vragen heeft over deze regeling, neemt u alstublieft contact op met een van onze medewerkers.

Wat is WEEE?
Weee is de afkorting van ‘ Waste Electrical and Electronic Equipment ’, in het Nederlands als 'Afval van Elektrische en Elektronische Apparatuur' (AEEA). Dit vereist landen om deze posten gescheiden in te zamelen en verplicht bedrijven voor een milieuvriendelijke afhandeling hiervan. In Nederland moeten distributeurs (inclusief detailhandel) van zo een systeem voorzien zijn. Hiermee hebben alle klanten bij de aankoop van nieuwe elektrische apparatuur de mogelijkheid om hun oude producten kosteloos te recyclen.

Zij die aan WEEE deelnemen hebben hiervoor als minimale eis dat oude apparatuur kosteloos teruggenomen word bij aankoop van een nieuw product.